Az Android és iOS eszközök fejlesztésével, fejlődésével a Jailbreak nem egy bonyolult művelet. A jailbreak segítségével beállíthatunk saját képernyővédőt, telepíthetünk egyedi alkalmazásokat valamint módosíthatjuk készülékünk rejtett beállításait.

A Jailbreak szoftveres módosítás. Célja, hogy megkerülhető legyen vele az Amazon több korlátozása, és olyan kiegészítők is telepíthetőek legyenek az eszközre (pl. KUAL vagy Koreader, amivel pl. az epub formátumú könyvek is megnyithatóak), amiket a cég egyébként nem engedélyez, így a rendszer akár teljesen átalakítható, mind kinézetre, mind működésileg.
Mielőtt nekiállsz…

 • Bizonyosodj meg róla, hogy a készüléked első 4 vagy 6 karaktere megtalálható ebben a táblázatban, ha nem, ne kezdj hozzá!
 • A készüléked legyen teljesen feltöltve
 • Ez a leírás csak az 5.6.5 fw verzióval rendelkező készülékhez alkalmazható
 • 7. generációs Paperwhite 3 (2015) modellhez fw5.6.5 letöltés innen
 • Kapcsold ki a „Special Offers”-t
 • Kapcsold be az „Airplane Mode”-ot és kapcsold ki a WIFI/3G-t. Maradj offline a folyamat során!
 • Az itt leírtakat mindenki saját felelősségére próbálja meg alkalmazni. Nem vállalok felelősséget semmilyen elrontott készülékért!
1. lépés A 7. generációs Paperwhite 3 (2015) modellhez töltsd le az az 5.6.5 firmware-t innen Egyéb készülékekhez keresd fel az Amazon weboldalát!
2. lépés Csatlakoztasd a készüléket a számítógéphez az USB kábel segítségével!
3. lépés Másold a készülék fő könyvtárába a letöltött file-t!
4. lépés Távolítsd el a készüléket a gépről és húzd ki az USB kábelt!
5. lépés A készülék Settings menüjében (Menu > Settings) koppints az Update majd az OK gombokra!
1. lépés  Bizonyosodj meg róla, hogy a készüléked első 4 vagy 6 karaktere megtalálható ebben a táblázatban, ha nem, ne kezdj hozzá!
1. lépés  Downgrade-eld a készüléked szoftver verzióját az alábbi leírás segítségével, majd frissítsd az 5.6.5-ös szoftver verzióra, amennyiben szükséges!

 

A Jailbreak elvégzésére kétféle eljárás is létezik…
0. lépés 
Készíts biztonsági mentést a készülék tartalmáról és állítsd vissza a gyári beállításokat!

Első változat
 • 1. lépés : Töltsd le a Jailbreak archive (jb.zip) és a Hotfix package file-okat a gépedre!
  Ez a két file fontos része a sikeres Jailbreak-nek. Tömörítsd ki a két filet egy mappába! Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez az USB kábel segítségével. Amikor a Kindle mappatartalma megjelenik, másold a kitömörített JB mappát a készülék fő könyvtárába és távolítsd el a készüléket a számítógépről!
 • 2. lépés : Jailbreak beállítása a Kindle készüléken Ennél a lépésnél fontos a gyors reakció és a végrehajtás a siker érdekében. Nyisd meg a készüléken az Experimental böngészőt és nyisd meg a http://45.78.56.44/jb/ címet! Ha ennek a címnek a betöltése nem sikerül, próbáld meg ezt: http://kindlefere.com/jb/
  A megnyíló oldalon koppints az „I Agree” gombra!
  A betöltődött oldalon koppints a „Stage1”-re! Ha nem töltődik be a tartalom, nyisd meg újra a korábbi URL-t, majd koppints a „Stage2”-re és figyeld az utasításokat az értesítési soron!


  Amikor eltűnik, írd be és futtasd az alábbi parancsot a Keresőben: ;fc-cache
  Amikor a „Jailbreal Succeeded” üzenetet látod, a folyamat sikeres volt. Gyorsan kapcsold be az Airplane mode-ot!
 • 3. lépés : A Kindle frissítése
  Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez az USB kábel segítségével. A letöltött „JailBreak-1.14.N-FW-5.x-hotfix” nevű zip file tartalmát, az „Update_jailbreak_bridge_1.14.N_install.bin” file-t tömörítsd ki a Kindle legfelső mappájába, majd távolítsd el a készüléket a számítógépről!
  Nyisd meg a készülék Settings -> Menu -> Update Your Kindle menüpontját és várja az újraindításra!
  A készülék újraindítása után a Kindle Jailbreak folyamata sikeres.

 

Második változat
 • 1. lépés Töltsd le a main-htmlviewer.tar.gz filet- a gépedre!
 • 2. lépés Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez az USB kábel segítségével. Amikor a Kindle mappatartalma megjelenik, másold a letöltött „main-htmlviewer.tar.gz” file-t a root mappába (a „Documents” mappával egy szinten).
 • 3. lépés Távolítsd el a készüléket a számítógépről (USB kábelt is), majd a készülék főképernyőjén a Keresőbe írd be az alábbi parancsot és hagyd jóvá (A pontosveszző is a parancs része!!):
  ;installHtml
 • 4. lépés Ha a készüléked kijelzője villan / villog és a készülék reboot-ol, az eddigi lépések sikerültek és folytathatod a további lépésekkel.
 • 5. lépés Töltsd le a JailBreak-1.14.N-FW-5.x-hotfix.zip file-t file-t a gépedre!
 • 6. lépés Tömörítsd ki a JailBreak-1.14.N-FW-5.x-hotfix.zip file-t!
 • 7. lépés Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez az USB kábel segítségével. Másold át a kitömörített Update_jailbreak_hotfix_1.14.N_install.bin file-t a készüléked root mappájába!
 • 8. lépés Válaszd le a készüléked a számítógépről!
 • 9. lépés A készülékeden a Settings menüben a „Device” opció választása után koppints az „Update your Kindle” menüpontra és a készülék újraindul.
 • 10. lépés Újraindulás után a Jailbreak folyamat befejeződik.
Amennyiben készülékedre korábban telepítésre került a Jailbreak, de nem akarod már használni, koppints a készülék Settings menüjében a „Reset to Factory Defaults” lehetőségre! Előtte készíts biztonsági másolatot a készülék tartalmáról!
 

A leírás alapja itt meg itt meg itt megtekinthető.
Kindle Paperwhite Jailbreak
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest