CyanogenMod telepítése

Jelen írás pillanatában a Galaxy S-re kiadott legfrissebb hivatalos firmware a Gingerbread 2.3.7. A leírás segítségével előzőleg root-olt telefonodra telepítheted a legfrissebb CyanogenMod firmware-t, így akár a legújabb Jelly Bean alapú operációs rendszert is futtathatod a telefonodon. Ez az írás bemutatja, milyen lépések szükségesek a firmware telepítéséhez.

 

{tip CyanogenMod firmware::A CyanogenMod egy nyílt forrású módosított helyettesítő firmware az Android operációs rendszert használó mobil eszközökhöz és tabletekhez. Olyan funkciókat engedélyez a felhasználóknak, melyeket az eredeti forgalmazók nem. Logója egy (ciánkék színű) gördeszkás android volt, a 9.0-ás verziótól lecserélték Cid-re az ufókinézetű gördeszkás droid emberkére.
A CyanogenMod a készítői és használói 99%-a szerint gyorsítja a telefont, illetve növeli az akku élettartamát. Olyan programokat engedélyez futtatni, melyhez root jog szükséges. Free Lossless Audio Codec (FLAC) támogatást biztosít.}CyanogenMod firmware{/tip}
Mielőtt nekiállsz…

 • ez a leírás csak a Samung Galaxy S eszközhöz alkalmazható
 • a készülékeden a ClockworkMod Recovery már telepítve van
 • a készülék akkumulátora legyen legalább 85%-ra feltöltve
 • a készüléked legyen root-olva
 • a leírás a SuperSU ClockworkMod Recovery (CWM) alkalmazza
 • készíts biztonsági másolatot a készülék adatairól, a folyamat során ezek törlődhetnek (mivel a készülék root-olt, a legjobb megoldás erre a Titanium Backup program)
 • az USB Debugging opció legyen bekapcsolva a készüléken
 • a root-olás adott esetben garanciavesztéssel járhat
 • az alább leírtakat csak saját felelősségedre alkalmazd, nem vállalok felelősséget az esetlegesen elrontott készülékekért!!!

Miért érdemes CyanogenMod-ot használni ???

 

 • Mivel a gyártó nem frissíti a készülék firmware-jét, emiatt egy sor funkciót nélkülöznünk kell.
 • Hozzáférhetünk a készülék minden beállításához, adatához, teljes mentést készíthetünk a CWM-mel.
 • telepítésével akár Jelly Bean 4.3 alapú rendszerünk is lehet
 • a gyári operációs rendszernél tapasztalt sok lefagyás, akadás gyakorlatilag megszűnik ennek a rendszernek a használatával.
 • Minden beállítást személyre szabhatunk, nem települnek a felesleges gyári programok, amik esetleg a készülék működését lassíthatják.

 

 

1. lépés – Ments minden adatot a készülékről. (a folyamat során a beépített SD kártya tartalma nem veszik el, de biztos, ami biztos…)

1. lépés – Töltsd le az alábbi csomagot: SGS CM10.1.2 pack (245 MB

2. lépés – Tömörítsd ki a csomagolt állományt (ha online szerezted be legfrissebb firmware-t, akkor a letöltött file-t (cm-10.2-galaxysmtd.zip) nevezd át update.zip-re). /A legfrissebb stabil firmware-t itt találod/.

3. lépés – A 2. lépésben kapott két file-t másold a telefonod SD kártyájára (beépített tárhely).

4. lépés – Miután ellenőrizted, hogy minden adatod elmentetted, kapcsold ki a telefont és csatlakoztasd le az USB kábelt! Várd meg a rezgést, hogy végigmenjen a teljes kikapcsolási folyamat.

5. lépés Indítsd el a készüléket Recovery Mode-ban! Ehhez Hangerő-Fel, Home (középső gomb) és Bekapcsoló gombokat tartsd lenyomva néhány másodpercig, amíg a képernyő villan, majd engedd el a gombokat.

6. lépés A Recovery Mode-ban a hangerő gombokkal tudsz lépkedni! Menj a wipe data/factory reset sorra, majd fogadd el (középső gomb) a Yes-szel! Várj egy kicsit, amíg a telefon elvégzi a műveletet! Ugyanígy végezd el a Wipe Cache Partition és a Wipe Dalvik Cache műveleteket a telefon gombjai segítségével!

7. lépés A menüből válaszd ki az Update from zip opciót, majd fogadd el a ROM telepítés kérdését (készüléktől függően ha ez gyorsan véget ér (ekkor csak a particionálást végzi el), még egyszer meg kell ismételni ezt a műveletet, hogy az operációs rendszer is települjön!).

8. lépés Válaszd ki a Install zip from SD card majdChoose Zip from SD card lehetőséget, ezen belül is a gapps…zip file-t, ezzel feltelepülnek a Google alkalmazások is.

 9. lépés Miután a készülék végzett a Google alkalmazások telepítésével is, válaszd ki a főmenüben a reboot system now lehetőséget, hogy a telefon a frissen telepített CyanogenMod operációs rendszerrel indulhasson! (az első indítás hosszabb időt is igénybe vehet, akár 4-5 percet is)

 

A leírás forrása: IBTimes
CyanogenMod telepítése
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pin It on Pinterest