Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma (ha nincs, vöröshagymával pótolhatjuk)
  • 1 leveskocka
  • 4 dl főzőtejszín
  • kevés olaj
  • bors
  • pici őrölt szerecsendió (ha nincs kihagyhatjuk)
Hagymaleves

A vöröshagymát félbevágom és a póréhagymával együtt felszeletelem. Olajon üvegesre dinsztelem, és hozzáadom a leveskockát. Teszek bele borsot, sót és felöntöm vízzel. Amikor a hagyma már puha, beleöntöm a tejszínt és még egy picit főzőm. Kétszersülttel, levesgyönggyel vagy pirítóssal tálalom.

/Forrás: mindmegette.hu – átdolgozva/

Hagymaleves
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest