Tiramisu

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl erős, hideg feketekávé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag babapiskota
  • 3 evőkanál rum vagy amaretto likőr
  • kakaópor
Tiramisu

 

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliáscukorral – elektromos habverővel – habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót és kemény, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (Sokáig sem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik!) Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, a tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.

/Forrás: Szarvasi mascarpone csomagolás/

Tiramisu
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pin It on Pinterest