Epres piskóta

Hozzávalók 4 főre

  • 5 tojás
  • 5 púpozott ek liszt
  • 5 csapott ek cukor
  • fél cs sütőpor
  • 15 közepes szem eper
  • 1 tk porcukor

Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk (a gépi habverővel), fokozatosan hozzáadjuk a sárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Fontos a fokozatosság!
28 centis csatos tortasütőt kibéleljük sütőpapírral és a tésztát beleöntjük.
Beleszórjuk (szabálytalanul) a felezett epreket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sütjük, majd 10 percig még nem nyitjuk ki a sütőt.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 28 cm

/Forrás: NoSalty.hu/

Epres piskóta
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest