Epres piskóta
Hozzávalók 4 főre
- 5 tojás
- 5 púpozott ek liszt
- 5 csapott ek cukor
- fél cs sütőpor
- 15 közepes szem eper
- 1 tk porcukor
Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk (a gépi habverővel), fokozatosan hozzáadjuk a sárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Fontos a fokozatosság!
28 centis csatos tortasütőt kibéleljük sütőpapírral és a tésztát beleöntjük.
Beleszórjuk (szabálytalanul) a felezett epreket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sütjük, majd 10 percig még nem nyitjuk ki a sütőt.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 28 cm
/Forrás: NoSalty.hu/
Epres piskóta