Lasagna by Orsi
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús ( a legjobb a frissen darált sertés comb)
- 1 cs. Knorr Bolognai alap (fontos, hogy a Knorr-t válasszuk, ez a legjobb!)
- 1 fej hagyma
- 1cs. lasagna tészta (kék dobozos Tesco-s a legolcsóbb)
- sajt ízlés szerint (minél több, annál jobb – 🙂 a szerk )
1 fej hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzárakjuk a darált húst egy pici sóval és megpirítjuk. Rátesszük a zacskó Bolognai alapot, hozzáöntjük a zacskóján feltüntetett 3 dl vizet. és összekeverjük, forraljuk egy picit és levesszük a tűzről. Ha paradicsomosabban szeretjük, tehetünk hozzá még ketchup-ot.
Ezután egy jénait vagy tepsit előveszünk és elkezdjük rétegezni a húst és a lasagna tésztát. A legalsó réteg mindig nagyon vékony darált húsos ragu réteg legyen, hogy a tészta ne tapadjon le.Erre tesszük a tésztát, majd megint húst, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Arra figyeljünk, hogy az utolsó réteg is ragu legyen. Erre reszeljük ízlés szerint a sajtot, majd kb. 180 fokos sütőbe tesszük és légkeveréses üzemmódra állítva készre sütjük (kb. fél óra).