Lasagna by Orsi

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús ( a legjobb a frissen darált sertés comb)
  • 1 cs. Knorr Bolognai alap (fontos, hogy a Knorr-t válasszuk, ez a legjobb!)
  • 1 fej hagyma
  • 1cs. lasagna tészta (kék dobozos Tesco-s a legolcsóbb)
  • sajt ízlés szerint (minél több, annál jobb –  🙂 a szerk )
Lasagne

1 fej hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzárakjuk a darált húst egy pici sóval és megpirítjuk. Rátesszük a zacskó Bolognai alapot, hozzáöntjük a zacskóján feltüntetett 3 dl vizet. és összekeverjük, forraljuk egy picit és levesszük a tűzről. Ha paradicsomosabban szeretjük, tehetünk hozzá még ketchup-ot.

Ezután egy jénait vagy tepsit előveszünk és elkezdjük rétegezni a húst és a lasagna tésztát. A legalsó réteg mindig nagyon vékony darált húsos ragu réteg legyen, hogy a tészta ne tapadjon le.Erre tesszük a tésztát, majd megint húst, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Arra figyeljünk, hogy az utolsó réteg is ragu legyen. Erre reszeljük ízlés szerint a sajtot, majd kb. 180 fokos sütőbe tesszük és légkeveréses üzemmódra állítva készre sütjük (kb. fél óra).

Lasagna by Orsi
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest