Havasi krémes

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsír
  • 1 cs szalakáli
  • tej (kb. 1dl) + cukor a tejbe

 

Krém:

  • fél liter tej
  • 3 púpozott kanál liszt
  • csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • ízlés szerint porcukor
Havasi krémes

Tészta:
1 dl langyos tejben felfuttatni a szalakálit. Ezt (az összetevőket) összegyúrva, majd 3 cipóra elosztani. Fél órát pihenjen. Tepsi tetején (hagyományos tepsi) hátlapján megsütni meleg sütőben.

Krém:
A fél liter tejet és 3 púpozott kanál lisztet csomómentesen elkeverni és folyamatos keverés mellett felforralni. Tűzről levéve folyamatosan keverni (nem állandóan), bele kell tenni az 5 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg rámát, ízlés szerint porcukorral habosan kikeverni és ha a massza kihűlt folyamatosan hozzákeverni. A lapokat megtölteni majd 1 napig állni hagyjuk.

/Forrás: Jutka/

Havasi krémes
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal sütiket (cookies) használ. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi elveinket! | Rendben

Pin It on Pinterest