Havasi krémes
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg zsír
- 1 cs szalakáli
- tej (kb. 1dl) + cukor a tejbe
Krém:
- fél liter tej
- 3 púpozott kanál liszt
- csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Rama margarin
- ízlés szerint porcukor
Tészta:
1 dl langyos tejben felfuttatni a szalakálit. Ezt (az összetevőket) összegyúrva, majd 3 cipóra elosztani. Fél órát pihenjen. Tepsi tetején (hagyományos tepsi) hátlapján megsütni meleg sütőben.
Krém:
A fél liter tejet és 3 púpozott kanál lisztet csomómentesen elkeverni és folyamatos keverés mellett felforralni. Tűzről levéve folyamatosan keverni (nem állandóan), bele kell tenni az 5 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg rámát, ízlés szerint porcukorral habosan kikeverni és ha a massza kihűlt folyamatosan hozzákeverni. A lapokat megtölteni majd 1 napig állni hagyjuk.
/Forrás: Jutka/
Havasi krémes