Medvehagymás-ricottás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • kb. fél-1 ek só (aki sósabban szereti,  tegyen még hozzá sót)
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • kb. fél-1 dl langyos tej
  • csipet cukor
  • csipet liszt
  • 25 dkg ricotta
  • 3-4 ek aprított medvehagyma
  • kevés só
  • 1 tojás a kenéshez
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a langyos tejjel, egy csipetnyi cukor és liszt társaságában felfuttatjuk.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. A ricottát az aprított medvehagymával egy tálba tesszük, sózzuk, összekeverjük, a végén kóstoljuk meg, majd dolgozzuk alaposan össze a liszttel, öntsük hozzá az élesztőt, adjuk hozzá a tojássárgáját, sót, tejfölt és az egészet gyúrjuk át. Ha ragadna a tészta, adjunk még hozzá lisztet, hogy gyúrható állapotban legyen.
Egy óráig langyos helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk, a tetejét tojással megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 15-20 perc)

/Forrás: insalatadipolpo/

Medvehagymás-ricottás pogácsa
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal sütiket (cookies) használ. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi elveinket! | Rendben

Pin It on Pinterest