Medvehagymás-ricottás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- kb. fél-1 ek só (aki sósabban szereti, tegyen még hozzá sót)
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- kb. fél-1 dl langyos tej
- csipet cukor
- csipet liszt
- 25 dkg ricotta
- 3-4 ek aprított medvehagyma
- kevés só
- 1 tojás a kenéshez
Az élesztőt a langyos tejjel, egy csipetnyi cukor és liszt társaságában felfuttatjuk.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. A ricottát az aprított medvehagymával egy tálba tesszük, sózzuk, összekeverjük, a végén kóstoljuk meg, majd dolgozzuk alaposan össze a liszttel, öntsük hozzá az élesztőt, adjuk hozzá a tojássárgáját, sót, tejfölt és az egészet gyúrjuk át. Ha ragadna a tészta, adjunk még hozzá lisztet, hogy gyúrható állapotban legyen.
Egy óráig langyos helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk, a tetejét tojással megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 15-20 perc)
/Forrás: insalatadipolpo/
Medvehagymás-ricottás pogácsa