Hólabda

Hozzávalók:

Fehér piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 kanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4-5 kanál darált dió

Két piskótát készítünk, egy fehéret és egy barnát.
A fehér piskótához a tojásfehérjét külön választjuk. A többi hozzávalót a tojássárgájával összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a masszához.
Tepsiben 160 fokon min. 20 percig sütjük.

Barna piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 kanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4-5 kanál kakaó
Hólabda

 

Barna piskóta:
A barna piskóta ugyanúgy készül, mit a fehér, csak dió helyett kakaópor kerül bele.
Miután kihült a piskóta, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fehéret és a barnát is.

Krém:
3 dl tejet 3 kanál liszttel kikeverünk, majd folyamatos keverés mellett 1-2 percig főzzük. Ezután hideg krémet készítünk 20 dkg Ráma margarinból, 15 dkg porcukorból és 1-2 csomag vaníliás cukorból. Jó habosra verjük, majd ezt a hideg krémet apránként a meleghez keverjük.

A hólabda összeállítása:
Egy fehér és egy barna kiszaggatott karikát veszünk, megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, majd az oldalát is körbe kenjük krémmel végül kókuszreszelékbe forgatjuk.

Hólabda
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pin It on Pinterest