Hólabda
Hozzávalók:
Fehér piskótához:
- 4 db tojás
- 4 kanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 kanál darált dió
Két piskótát készítünk, egy fehéret és egy barnát.
A fehér piskótához a tojásfehérjét külön választjuk. A többi hozzávalót a tojássárgájával összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a masszához.
Tepsiben 160 fokon min. 20 percig sütjük.
Barna piskótához:
- 4 db tojás
- 4 kanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 kanál kakaó
Barna piskóta:
A barna piskóta ugyanúgy készül, mit a fehér, csak dió helyett kakaópor kerül bele.
Miután kihült a piskóta, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fehéret és a barnát is.
Krém:
3 dl tejet 3 kanál liszttel kikeverünk, majd folyamatos keverés mellett 1-2 percig főzzük. Ezután hideg krémet készítünk 20 dkg Ráma margarinból, 15 dkg porcukorból és 1-2 csomag vaníliás cukorból. Jó habosra verjük, majd ezt a hideg krémet apránként a meleghez keverjük.
A hólabda összeállítása:
Egy fehér és egy barna kiszaggatott karikát veszünk, megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, majd az oldalát is körbe kenjük krémmel végül kókuszreszelékbe forgatjuk.