Pávaszem

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 és 1 dkg élesztő langyos, cukros tejben felfuttatva
  • 25 dkg RAMA margarin
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor a habhoz
  • 20 dkg darált dió cukorral v. édesítőszerrel összekeverve
  • 20 dkg darált mák cukorral v. édesítőszerrel összekeverve

 

Pávaszem

A margarint összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, 1 csipet sót és az élesztőt.
3 cipót formázunk, majd 1 órát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, középen hosszában 10-15 cm-sávot kihagyunk, a többi részt pedig megkenjük barack lekvárral. Egyik barack lekvárral megkent részre elosztjuk a darált diót, a másik felére pedig a mákot. Ezután egyik, majd másik irányból is óvatosan feltekerjük és a tepsibe helyezzük.

A tetejére a 3 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd 10 dkg kókuszreszeléket keverünk bele.
A tekercseket félig megsütjük és csak utána kenjük rá a tojáshabot a tetejére. Ezután még visszatesszük a sütőbe és rásütjük a habot is.
Kb. 150-160 fokon sütöm, légkeveréses sütőben.

Pávaszem
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pin It on Pinterest