Kinder bueno szelet
Hozzávalók:
- 6 db tojásfehérje
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/ 2 csomag sütőpor
- 15 dkg vágott dió
- kb. 1/2 üveg mogyorókrém
- háztartási keksz
Krém:
- 1/ 2 liter tej
- 6 db tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg margarin
A tészta elkészítése:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján ( kb. 32 * 24 cm ) sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3 – 4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Édesszájúaknak ajánlom! Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ne tegye bele a krémjébe mind a 25 dkg cukrot. A mogyorókrémet könnyebb a tésztára rákenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.