Pizza

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1/2 l langyos víz
  • nagyon pici élesztő
  • 1-1,5 e.kanál só
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
Pizza

A lisztet gyúródeszkára, vagy egy nagy tálba tesszük, közepére kráterszerű mélyedést alakítunk ki. Ebbe öntjük bele a langyos vizet , hozzáadjuk az olajat és a sót is, valamint a felfuttatott élesztőt. Ezután először villával a kráter közepe felé a vízbe kezdjük beledolgozni a lisztet, majd ha már nagyjából összeállt, kézzel dagasztjuk. Ezután több órán, vagy akár egy éjszakán keresztül is pihentetjük. Utána még egyszer jól átgyúrjuk, kisebb cipókat formázunk belőle, majd így is pihentetjük legalább fél órát. Ezután nyújtjuk és ízlés szerint ízesítjük.

Pizzaszósz:

  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom vagy 3-4 db hámozott paradicsom
  • 1 db konzerv, vagy fél doboz sűrített paradicsom
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • oregánó

A felkockázott paradicsomot pici olíva olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, bazsalikomot és oregánót. Pár percig forraljuk és kész.

A pizzatészta mennyiségét csökkenthetjük a felére is, mert rengeteg pizza lesz 1 kg lisztből.

Pizza
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest