Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 2-3 evőkanál zsír vagy olaj
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • fél zsenge karalábé
  • egy kisebb darab zeller
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 20dkg fagyasztott zöldborsó
  • 15-20 dkg csiperke gomba
  • 1 teáskanál tárkony
  • 3 dl főző tejszín
  • fél citrom leve
  • 2 liter víz
  • 4 erőleveskocka
  • 1 csomag petrezselyem
Tárkonyos csirkeragu leves

Elkészítés:

1. A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a zsírt/olajat, rátesszük a húskockákat.

2. Megtisztítjuk a zöldségeket, és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. (A fehérrépát én csak félbevágom, a zellert pedig egészben hagyom, mivel tálalás előtt kihalászom őket a levesből).
A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a 4 erőleves kockát és forrás után fedő alatt, takarék lángon mindent puhára főzünk.

3. Legvégül (amikor már majdnem puha a többi zöldség), a leveshez adjuk a zöldborsót, és azt is puhára főzzük. Gyöngyöző forrás mellett kb. 5 perc alatt készre főzzük.

4. Besűrítjük a levest: egy keverőtálba öntjük a tejszínt, és rámérünk 1 merőkanál levest. Habverővel simára keverjük, majd hozzámerünk még 2-3-4 merőkanál levest. Ha már szép homogén a keverék, a leveshez adjuk. Jól összekeverjük az egészet, belemorzsolunk még 1 nagy csipet tárkonyt, belecsavarunk egy fél citromot, és rottyantunk egyet rajta.

Forrón tálaljuk.

Tárkonyos csirkeragu leves
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest