Réteg saláta
Hozzávalók:
- 1 vagy 2 db közepes zeller julienn-re vágva és lobogó sós-ecetes vízben kissé előfőzve
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 ananász vagy 1 doboz ananász konzerv
- kb. 25 dkg főtt sonka
- 2 nagyobb paprika felkockázva
- 4-5 paradicsom felkarikázva
- 4-5 kemény tojás felkarikázva
- 2 póréhagyma vékony karikára vágva
- 2 tubus vagy 1 kis üveg vagy házilag készített majonéz (én light majonézt használok)
Az összes hozzávalót rétegezzük a felsorolt sorrendben egy tálba, a majonézt simítsuk a tetejére, de semmiképpen ne keverjük össze. A tálat fedjük le és 24 órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor felülről lefelé szedjük, hogy mindenkinek jusson egy „réteg”.
(eredeti német recept: tupperware)
Réteg saláta